Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Workshops en nieuws

Bekijk onze gratis workshops voor de komende tijd en het laatste nieuws. Wil je altijd op de hoogte blijven? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden workshops

  • Lees onder het aanmeldformulier wat de workshops inhouden en kies één of meerdere workshops.
  • Alle workshops zijn gratis en online.
  • Alle workshops zijn live met een Schoolkantine Brigadier.
  • Er is veel interactie en je kunt vragen stellen!
  • Een paar dagen voor de workshop mailen we een link waarmee je de workshop kan volgen.

Meld je aan voor onze gratis online workshops

Naam
 
School/organisatie
 
E-mailadres
 
Aanmelden workshop(s)
 

   

Komen de data niet uit?

Vanaf 15 april staan op deze webpagina weer alle nieuwe data voor mei en juni.

Volg je een workshop liever in company met meerdere scholen van de schoolorganisatie? Laat dit weten via degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl.

Meer informatie over de workshops

Deze workshops bieden we aan:

Kantinescan

Met de gratis online Kantinescan ontdek je in hoeverre het aanbod en uitstraling voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines. Tijdens deze workshop leer je werken met de Kantinescan. Stap voor stap leggen we uit hoe het werkt. En uiteraard ga je zelf aan de slag met het invullen van de Kantinescan, waardoor je al een eindje op weg bent met je eigen scan.

Gezond aanbod (voor startende scholen)

Tijdens deze interactieve workshop leggen we de basis van de Richtlijnen Gezondere Kantines uit. Je leert wat gezonde keuzes in het aanbod eten en drinken zijn en hoe je deze makkelijk kunt vinden met handige gratis tools. Aan het eind van de workshop weet je wat jullie volgende stappen zijn op weg naar een gezond aanbod van eten en drinken in de kantine.

Schoolkantine Schaal (voor scholen die al bezig zijn)

Werken jullie al langer aan het bereiken van een gezond aanbod in de kantine? En zijn de Richtlijnen Gezondere Kantines al bekend? Tijdens deze workshop leer je wat je moet doen om dit schooljaar (weer) een Schoolkantine Schaal te behalen. We bespreken de veranderingen per productgroep en laten zien wat lekkere en betere keuzes zijn. We sluiten af met het gezonder maken van je eigen recept.

Uitstraling

We leggen de uitstralingspunten van de Richtlijnen Gezondere Kantines uit. Je leert hoe je met plaatsing- en presentatietechnieken leerlingen kunt verleiden om gezondere producten te kiezen in de kantine. Deze praktische tips en handvatten helpen je met het geven van een gezonde look aan de kantine.

Voedingsbeleid

Het vastleggen van je gezondere kantine in het schoolbeleid is een voorwaarde voor elk niveau. Leer hoe je in 5 stappen een voedingsbeleid opstelt. Aan de hand van opdrachten kom je erachter wat je al hebt, en wat er nog nodig is om het voedingsbeleid af te maken. We geven veel voorbeelden uit de praktijk ter inspiratie.

meld je aan voor gratis online workshops

Nieuws

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Het laatste nieuws rondom de Gezonde Schoolkantine, inspirerende verhalen en tips. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je krijgt dit alles elke maand in je mailbox.