Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Workshops en nieuws

Bekijk onze gratis online workshops. Wil je altijd op de hoogte blijven? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden gratis online workshops

"Hier kan ik mee aan de slag. Goede uitleg! Leuke interactie."

Een Adviseur Eetomgevingen leidt de workshop. Alle workshops krijgen een cijfer van 8 of hoger. Er is veel interactie en je kunt direct vragen stellen! Een paar dagen voor de workshop mailen we een link waarmee je de workshop kan volgen. Komen de data niet uit? Je kunt een workshop ook in company laten geven met meerdere scholen van de schoolorganisatie. Laat dit weten via degezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl

Deze workshops bieden we aan:

Kantinescan

"Ik vond het leerzaam om de scan gezamenlijk even te doorlopen!"

Met de gratis online Kantinescan ontdek je in hoeverre het aanbod en uitstraling voldoet aan de richtlijn van het Voedingscentrum. Tijdens deze workshop leer je werken met de Kantinescan. Stap voor stap leggen we uit hoe het werkt. En uiteraard ga je zelf aan de slag met het invullen van de Kantinescan, waardoor je al een eindje op weg bent met je eigen scan.

Gezond aanbod

"Duidelijke en enthousiaste uitleg. Als we nu niet gaan starten met een gezondere schoolkantine ;)"

Tijdens deze interactieve workshop leer je in 4 stappen een gezond aanbod volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen te realiseren. We delen ervaringen over het populair maken van groente, fruit en water op school. En we leggen uit wat betere keuzes in het aanbod eten en drinken zijn en hoe je deze makkelijk kunt vinden met handige gratis tools. Aan het eind van de workshop weet je wat jullie volgende stappen zijn op weg naar een gezond aanbod in de kantine.

Uitstraling

"Ik ga nu aan de slag met meer fruit, water en broodjes in de koelvitrine leggen!"

We leggen de uitstralingspunten van de richtlijn uit. Je leert hoe je met plaatsing- en presentatietechnieken leerlingen kunt verleiden om gezondere producten te kiezen in de kantine. Deze praktische tips en handvatten helpen je met het geven van een gezonde look aan de kantine.

Voedingsbeleid

"Duidelijke presentatie. Handige tips en tricks! Veel interactie."

Het vastleggen van je gezondere kantine in het schoolbeleid is een voorwaarde voor elk niveau. Leer hoe je in 6 stappen een voedingsbeleid vastlegt. Aan de hand van opdrachten kom je erachter wie je kan betrekken bij het vastleggen van voedingsbeleid. Wat heb je al en wat is er nog nodig om het voedingsbeleid af te maken én levend te houden in jullie school? We geven veel voorbeelden uit de praktijk ter inspiratie.

Betrek leerlingen

"Ik ben enthousiast geworden om het samen met de leerlingen te gaan doen."

Werk samen met leerlingen aan het bereiken van een gezonde schoolkantine. We vertellen waarom dit belangrijk is en geven tips hoe je leerlingen kan vinden. Ook delen we vele voorbeelden van scholen die al succesvol aan de slag zijn met leerlingen betrekken bij de schoolkantine.

Bovenstaande quotes komen uit de evaluaties en zijn daarom anoniem


Aanmeldformulier

Workshops aanmeldingen 2022-2023

Naam deelnemer
 
Naam van de school
 
Emailadres voor ontvangen link naar workshop
 
Telefoonnummer waarop deelnemer te bereiken is
 
Aanbod workshops