Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.
Menu
Zoek
Kantinescan

Opstapjes

Wij helpen jou op weg naar de gezondere schoolkantine en de bijbehorende Schoolkantine Schaal inclusief collectiebord. We stimuleren hierbij iedere stap in de juiste richting. Want iedere gezonde actie, is er één. En de kleine stappen mag je ook laten zien.

Daarom hebben we de Opstapjes: kleinere tegels van verschillende thema’s die je aan jouw collectiebord kunt hangen. Ieder thema is onderdeel van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen.


Zo ziet het collectiebord met 3 van de 6 Opstapjes eruit

Deze Opstapjes kun jij verzamelen!

Voldoe jij nog niet aan de hele richtlijn, maar ben je wel bezig met een van onderstaande thema’s? Dan mag je deze tegel ophangen in jouw schoolkantine:

  • Wij hebben de Ambitieverklaring ondertekend en zelf ‘gepubliceerd’.
  • Dranken: wij stimuleren water drinken (bijvoorbeeld met en watertap).
  • Wij bieden groente en fruit op een aantrekkelijke manier aan.
  • Wij bieden bruine broodjes aan (betere keuze volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen).
  • Bij het aanbod van eten en drinken bij de kassa, staan alleen de betere keuzes.
  • Wij vinden lesgeven over voeding belangrijk en besteden jaarlijks aandacht aan voedseleducatie op onze school.
  • Wij vinden het voorkomen van voedselverspilling belangrijk en zetten ons in voor een verspillingsvrije klas en schoolkantine.

Opstapjespakket aanvragen

Ben jij al goed bezig met één of meerdere thema’s? Vraag dan gratis het Opstapjespakket aan. Hierin zit een collectiebord en de 6 Opstapjes die je één voor één kunt ophangen in je hele traject naar een gezondere kantine. En uiteindelijk krijg je dan hopelijk die zilveren, gouden of ideale Schoolkantine Schaal!

Heb je al een Schoolkantine Schaal maar wil jij ook graag de uitbreidende Opstapjes Voedseleducatie en Ambitieverklaring ontvangen? Dat kan! Je ontvangt van ons een aangepast pakket. We versturen de Opstapjes maandelijks naar de scholen die ze hebben aangevraagd via onderstaand formulier.

Naam
 
Naam school
 
Straatnaam + nummer
 
Postcode
 
Plaats
 
E-mailadres
 
Telefoonnummer
 
Ik heb een Schoolkantine Schaal gehaald (vanaf 2018)