Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Ga van zilver naar goud, naar ideaal

Willen jullie van een zilveren kantine doorgroeien naar een gouden kantine?

Zo kom je er:

  1. Bied je groente óf fruit aan? Een gouden kantine biedt groente én fruit aan.

  2. Een gouden kantine bestaat voor 80% uit betere keuzes: Schijf van Vijf-producten en dagkeuzes. Biedt dus nog meer betere keuzes aan, zowel bij het uitgestalde aanbod als bij de automaten. Vergroot bijvoorbeeld je aanbod in groente, fruit en water. Ook kun je meer aanbieden van jullie bestaande producten, of kijk in de Inspiratiebrochure voor andere betere keuze producten.

  3. Een gouden kantine verleidt klanten nog meer om een gezondere keuze te maken. Een gouden kantine scoort ten minste 80% op uitstraling. Kijk in de Kantinescan, bij het tabblad 'kantineniveau & advies' welke uitstralingspunten jullie nu nog missen. Kies ten minste 2 uitstralingspunten en verbeter deze. Hebben jullie deze 3 punten aangepast? Kopieer je Kantinescan, pas de scan aan en bekijk je score. Goud behaald? Vraag een schaal aan! Hulp nodig? Neem contact op met de Schoolkantine Brigade.

Tip: In de Kantinescan, bij het tabblad 'kantineniveau & advies' zie je jullie hele ingevoerde assortiment.

Tip: Welke gezondere producten lopen goed? Plaats die op meerdere plekken en op opvallende plekken.

Goud behaald, op naar Ideaal

Willen jullie van een gouden kantine doorgroeien naar een ideale kantine?

Zo kom je er:

  1. In een ideale kantine zijn alleen producten uit de Schijf van Vijf te krijgen. Snoep, snacks, frisdranken en sappen zijn dan niet te verkrijgen. Verwijder deze producten en vergroot je aanbod in groente, fruit, water en belegde volkoren broodjes. Ook kun je meer aanbieden van jullie bestaande Schijf van Vijf producten.

  2. Een Ideale kantine verleidt klanten nog meer om een gezondere keuze te maken. Een Ideale kantine scoort 100% op de uitstraling. Kijk in de kantinescan, bij het tabblad 'kantineniveau & advies' welke uitstralingspunten jullie nu nog missen en verbeter deze. Hebben jullie deze twee punten aangepast? Kopieer je Kantinescan, pas de scan aan en bekijk je score. Hebben jullie een ideale kantine behaald? Vraag een schaal aan! Hulp nodig? Neem contact op met de Schoolkantine Brigade.

Tip: Twijfel je of een betere keuzes ook in de Schijf van Vijf staat? Vul je product online in, dan weet je het!